Legendarni Bielsa je tad doživio najveće razočarenje karijere: Htio je da priča, ali zaplakao je

Legendarni Bielsa je tad doživio najveće razočarenje karijere


Marcelo Bielsa spada u grupu najkarizmatičnijih stručnjaka današnjice, a osim svojim fudbalskim znanjem pažnju privlači i osebujnim karakterom zbog čeka je i dobio nadimak Luđak. 

Najveće razočarenje u trenerskoj karijeri Bielsa je doživio još prije 20-ak godina, tačnije na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji i Japanu. Argentina je ispala u grupnoj fazi, a poznavajući Bielsu i njegov karakter nakon meča protiv Švedske svi su učekivali svađu, ali desilo se suprotno.



Legendarni stručnjak je pustio suzu. "Nakon eliminacije desilo se nešto čudno u svlačionici. Marcelo nakon što se završi takmičenje obično u klubu ili u reprezentaciji održi finalni sastanak u svlačionici", počeo je priču German Burgos, tada rezervni golman Gaučosa. 

"Uvijek je tražio 'treće poluvrijeme'. Nakon utakmice protiv Švedske pokušao je da održi sastanak s igračima, ali nije mogao. Htio je da priča, ali počeo je plakati." "Ustao sam, zagralio ga i otišao. Sastanka na kraju nije ni bilo jer smo bili veoma tužni. 



Došlo mi je da ga zagrlim jer sam prepoznao njegovo poštenje." Ovaj Burgosov potez još više dolazi do izražaja jer ga je Bielsa skinuo s gola pred početak Mundijala i dao priliku Pablu Cavalleru. 

Gaučosi su turnir počeli pobjedom nad Nigerijom, zatim su izgubili od Engleske da bi u odlučujučem meču za prolazak dalje odigrali 1:1 protiv Švedske. Inače, tada su za Argentinu između ostalih nastupali Javier Zanetti, Diego Simeone, Juan Sebastian Veron, Ariel Ortega, Gabriel Batistuta, Pablo Aimar...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.