Iskrena ispovjest Rooneya: Sekunde su me djelile da se nađem u timu sa 2 najveće zvijezde u to vrijeme

Sekunde su me djelile da se nađem u timu sa 2 najveće zvijezde u to vrijeme


Tokom 14 godina provedenih u Mančester junajtedu Vejn Runi je ostavio dubok trag i postao deo svetle istorije kluba sa Old Traforda, ali nije baš sve išlo potpuno glatko u periodu od 2004. do 2017. godine. 

Najbolji strelac u istoriji Crvenih đavola sa 253 pogotka na 559 utakmica u oktobru 2010. godine, nezadovoljan činjenicom da klub nije dovoljno atraktivan da privuče najbolje svetske fudbalere, zatražio je od čelnika da bude stavljen na transfer listu. 



Nezadovoljstvo jednog od najboljih napadača na svetu u tom momentu bilo je signal za brojne gigante da krenu u ofanzivu, a najozbiljniji kandidati zaRunijev angažman bili su Barselona, Real Madrid i Čelsi. Interesovanje Španaca iniciralo je snove bivšeg kapitena Engeske koji se na taj period osvrnuo u razgovoru za UTV podkast. "U tom periodu sam želeo da igram za klubove poput Reala i Barselone. 

Iskreno, dva-tri dana je trajala komunikacija sa predstavnicima klubova, sećam se da sam sedeo i zamišljao kako igram u timu sa Mesijem, Ćavijem, Inijestom i Busketsom. Bio sam siguran da je gotovo, da je to moj sledeći korak", otvorio je dušu Runi, sada igrač i trener Derbi Kauntija. Katalonci, predvođeni Pepom Gvardiolom sa klupe, u to vreme predstavljali su strah i trepet na evropskom fudbalskom kontinentu i mnogi su, poput Runija, verovatno sanjali iste snove. 



 "Verovao sam da bih se savršeno uklopio. Imao bih loptu u nogama i igrače iza sebe. Video sam se u Barseloninom dresu, ali sam na kraju uspeo da izgladim situaciju u Junajtedu zahvaljujući sjajnoj komunikaciji sa Dejvidom Džilom". Ozbiljno interesovanje za udarnu iglu tima ser Aleksa Fergusona svojevremeno pokazao je i Čelsi pošto ga je direktno kontaktirao Žoze Murinjo, a kao potencijalni kandidat pominjao se čak i Mančester Siti. 

"Prelazak u redove gradskog rivala nikad nije bio opcija za mene. Priče o Sitiju su bile više glasine, ali su ostale tri opcije bile prilično realistične. U idealnom slučaju završio bih u Barseloni, mada sam bio bliži odlasku u Real. Čelsi je bio tek treća opcija", otkrio je Runi.

 Ipak, turbulentni period završio se Runijevom promenom pogleda za 180 stepeni i potpisivanjem petogodišnjeg ugovora sa Junajtedom. Iskusni napadač u Mančesteru se zadržao do 2017. godine kad se vratio u Everton u kojem je i načinio prve igračke korake. Tokom 14 godina koliko je nosio dres Crvenih đavola napadač se okitio sa pet trofeja namenjenih šampionu Premijer lige, četiri Liga kupa, a po jednom je osvajao Ligu šampiona i Ligu Evrope. 

Posle druge epizode u Evertonu 35-godišnji ofanzivac je sezonu i po proveo u DC Junajtedu, iz kojeg je prešao u Derbi Kaunti u kojem danas paralelno obavlja uloge igrača i trenera.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.