Bivši golman Engleske: Liverpool je bolji bez prve zvijezde, ako dođe dobra ponuda treba ga prodati

Liverpool je bolji bez prve zvijezde, ako dođe dobra ponuda i ne treba razmišljati 


Slavlje zbog ubedljive igre i lagane pobede nad Lesterom u derbiju Premijer lige, poziv da se Mohamed Salah – proda!? Jer, pazite sad, Liverpul igra bolje bez Faraona u ekipi. Navijači Crvenih verovatno kunu Dejvida Džejmsa, pošto se nekadašnji golman engleske reprezentacije odvažio da kaže kako na Enfildu mogu bez 28-godišnjeg krilnog napadača. 

Možda i mogu, kao što su mogli bez Luisa Suareza i Stivena Džerarda, ali takve stvari se jednostavno ne izgovaraju. Posebno ne posle doprinosa uzdizanju Liveprula do statusa prvaka Premijer lige i pobednika Lige šampiona u poslednje dve sezone.



„Govorio sam i ranije, daleko od toga da Salah nije sjajan fudbaler, ali mi se čini da je Liverpul bolji bez njega, igra tečnije kad nema Egipćanina na terenu. Kad se pojedini igrači iskoče pred odbranu to protivniku stvara probleme. Ako jedan od njih uzme loptu i zaleti se ka golmanu, kao što se dešava u Salahovom slučaju, onda se usredsredite samo na njega“, smatra Džejms koji je u gradu Bitlsa branio sedam godina (1992-1999). 

Nije on bilo ko, zna kako se oseća odbrana u trenutku kad se na nju zaleti moćni fudbaler kakav je Salah, ali se čini bogohuljenjem pozivati na transfer iz kluba u kome igra najbolji fudbal u karijeri (104 gola, 42 asistencije). 



„Smatram da Liverpul ne zavisi od Salaha i to je povoljna okolnost po Jirgena Klopa. Bilo kako, Salahu je i dalje potrebna zamena. Ne mogu Žota, Mane i Firmino da počnu baš svaku utakmicu, niti verujem da bi Divok Origi mogao da popuni prazninu, ali uprkos tome Salah nije nezamenjiv“. 

Predlaže Džejms bivšem klubu da unovči kvalitetne partije nekadašnjeg člana Čelsija, Fjorentine i Rome, da na njemu zaradi ogroman novac, kao u slučajevima Suareza ili Felipea Kutinja, tako što će ga poslati van britanskog ostrva. 

„Ako bi Salah otišao u Mančester Siti to ne bi bio dobar posao za Liverpul. Više smisla bi imao transfer u drugu državu. Pod uslovom da je obeštećenje primamljivo, svaki fudbaler je na prodaju. Sve zavisi od cene“, dodao je Dejvid Džejms. Kažu da se demokratija ogleda u tome da svako ima pravo na stav. Samo što nije baš svaka reč za etar.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.