Sad shvatio šta je greška u Barceloni i zašto mu ne ide - Sam je sebi zaustavio blistavu karijeru

Veliki napadač za kojeg ne treba ni pominjati da se radi o svjetskoj klasi, ali ono što je trenutno evidentno je to da mu zaista ne ide i da ne može nikako da pronađe stari nivo igre.


Antoine Griezmann je na ljeto 2019. godine stigao kao veliko pojačanje u Barcelonu iz Atletico Madrida i pojačanje od kojeg se očekivalo zaista mnogo. 

Barcelona je izdvojila čak 120 miliona eura za francuskog napadača, ali čini se da to nije bio baš najbolji potez. Griezmannu nikako da krene otkako je stigao u Barcelonu i muku muči s formom već mjesecima. 



Katalonci su poraženi sa 3:1 u El Clasicu od Real Madrida, a Griezmann je šansu dobio tek u finišu utakmice. Njemu igra Barcelone nikako ne odgovara i kao da to nije onaj napadač koji je odlično igrao u dresu Atletica. 

Francuski L'Equipe piše danas da je Griezmann svojim prijateljima rekao da mu je veoma teško u Barceloni, te da je ovo jedan od najtežih perioda u njegovoj karijeri. Griezmann misli da je dolazak u Barcelonu vjerovatno najveća greška koju je napravio u dosadašnjoj karijeri.



To jasno pokazuje da će Francuz vjerovatno uskoro napustiti klub ukoliko se nešto drastično ne promijeni. Na njegovom licu se jasno vidi da je nesretan, a nedavno je čak poručio treneru Koemanu da jednostavno ne igra na pravoj poziciji. 

Kada nastupa u dresu Francuske onda je to totalno druga priča i nevjerovatno je da u nekoliko dana dođe od sjaja do očaja i tako u krug.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.