Oni koji prate, znaju ko je Pablo Zabaleta - Argentinac se oglasio i saopštio tužnu vijest

Argentinac koga se najviše sjećaju iz perioda kada je nastupao za Manchester City je na društvenim mrežama saopštio tužnu, ali očekivanu vijest.


Nekadašnji argentinski reprezentativac Pablo Zabaleta odlučio je u 36. godini okončati uspješnu karijeru. Zabaleta je putem društvenih mreža obavijstio javnost o svojoj odluci. 

"Nakon 18 godina kao fudbaler, odlučio sam da završim karijeru. Bile su ovo divne godine koje su mi dale priliku da doživim mnoge jedinstvene trenutke", na društvenim mrežama je napisao Zabaelta. Ovaj argentinski fudbaler profesionalnu karijeru je počeo u San Lorenzu odakle je 2005. stigao u Espanyol. 



U ovom španskom klubu se zadržao tri godine da bi 2008. pojačao Manchester City. Odigrao je za ovaj klub više od 300 utakmica u devet sezona, a sa Cityjem je osvojio dva prvenstva i jedan FA Cup. 

Nakon devet godina u Cityju preselio je u West Ham čije boje je branio posljednje tri sezone, a za argentinsku reprezentaciju je upisao 58 nastupa.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.