Messi u Realu - 2013. godine Perez je ponudio nestvaran ugovor, ali Messijev odgovor je sve rekao

2013. godine Perez je ponudio nestvaran ugovor, ali Messijev odgovor je sve rekao


U javnosti su se danas pojavile informacije kako je Lionel Messi prije šest godina htio da ide u Chelsea i da je sve dogovorio s ovim klubu, ali da je na kraju sve to propalo. Messi je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Barceloni i za sve je bio šok kada je prije dva mjeseca od kluba zatražio raskid ugovora. 

Međutim, i prethodnih godina bilo je klubova koji su na sve načine pokušali da dovedu Argentinca u svoje redove. "Football-Leaks" je danas objavio priču za Chelsea, ali i za Barceloninog ljutog rivala Real Madrid koji je također pokušao da dovede Messija. 



Navodno, Florentino Perez je to uradio 2013. godine i dao je sve od sebe da napravi pravu senzaciju. Objavljeno je da je tada Real Madrid ponudio Messiju ugovor na čak osam godina i platu od 23 miliona eura čime bi tada bio daleko najplaćeniji igrač u svijetu fudbala. 

Perez je čak nudio Messiju da dođe u Barcelonu privatnim avionom u kojem bi razgovarali, te niko ne bi ni znao da je on tu. No, Messi je na sve to poslao samo kratku poruku "ne" i više se uopšte nije oglašavao.



Messi je odlučio tada ostati u Barceloni i to je bio odličan potez jer je i narednih sezona dominirao na sceni s Cristianom Ronaldom. No, sada je situacija drugačija jer Messi zbog pojedinaca želi da ide i kako stvari stoje teško će se predomisliti do kraja sezone kada mu ističe ugovor.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.