Haaland pravi pometnju među velikanima: Juve i City ulaze u ljutu borbu, Real i Perez bi da čekaju

On je pravo mlado čudo, izuzetno talentovani napadač koji je u veoma kratkom roku oduševio planetu. Erling Haaland igra zaista fantastično u dresu Borussije iz Dortmunda. 


Sjajni norveški fudbaler stigao je u Dortmund u januaru ove godine i odmah je pokazao kako će biti ogromno pojačanje. 

Izabrao je 20-godišnji napadač Borussiju ispred Manchester Uniteda, ali već narednog ljeta brojni velikani će ponovo krenuti po njega. Real Madrid se povezivao sa Haalandom. Ipak, Kraljevi ga namjeravaju kupiti tek 2022. godine, jer za naredno ljeto planiraju dovođenje Kyliana Mbappea. Međutim, narednog ljeta nekoliko timova će krenuti po norveško čudo. To su Manchester City i Juventus, koji će pokušati da ga dovedu u svoje redove. City je navodno spreman da ponudi 100 miliona eura, koliko će čelnici Borussije tražiti, ali isto tako i Juventus planira napraviti isto. 

Haalandova cijena će samo godinu dana kasnije pasti na 70 miliona eura, pa i njemački tim ima interes da ga što skuplje proda.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.