Ako niste znali - U Poljskoj trenutno igra Goku, a ponikao je u Barceloni i Manchester Cityju

Veoma zanimljiv igrač koji iza sebe ima iskustvo, bar ono mladalačko, iz najvećih fudbalskih klubova planete.


Neskvakidašnja situacija se dogodila igraču poljske lige Joan Romanu, koji je svojevremeno igrao za Barcelonine rezerve, on je promijenio ime u Goku. 

Goku je poznati lik iz animiranog crtića "Dragon Ball" i zanimljivo da je Roman odlučio baš tako da se zove. Roman je očigledno rastao uz "Zmajevu kuglu" i hit crtić iz Japana, koji je bio popularan u skoro svakoj zemlji na svijetu. On je već promijenio ime na Instagramu i objasnio razloge koji su ga doveli do ovog očito 'ludog' izbora, ali koji krije bezbroj značenja i očigledno da se njemu itekako sviđa obzirom da nema ništa ni protiv svog prvog imena.

"Zahvalan sam Joan na onome što sam živio, na svim pozitivnim stvarima koje mi je ostavio, ali sada sam Goku. Odabrao sam ovo ime jer se osjećam poistovjećenim s onim što predstavlja: ustrajnost, empatija, rast u lice preprekama, svjetlost i pozitivnost.""Molim samo za poštovanje, kao što mi to toliko ljudi pokazuje. Uvijek u pokretu, uvijek naprijed", napisao je Roman. Goku trenutno igra u Poljskoj, a ponikao je u Manchester Cityju. Ove sezone je dao tri gola uz tri asistencije na pet mečeva u dresu Miedž Legnice.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.