Zapamtite ovo ime - Nije još ni punoljetan, a već vrijedi 400 miliona

Kako se velike cifre vrte poslednjih godina u svijetu nogometa uopšte nas i ne čudi poslednja situacija po kojoj neki klinac vrijedi čak 400 miliona.


Još uvijek nije punoljetan, a već je oborio mnogo rekorda, te je pred njim sasvim sigurno velika karijera.
Naravno riječ je o nogometašu Barcelone, Ansu Fatiju, koji je u dresu Barcelone, ali i reprezentacije Španije pružio sjajne partije. Obzirom na sve viđeno u Barceloni su odmah odlučili da ga ni pod koju cijenu ne smiju izgubiti, te su pronašli način da mu postave otkupnu klauzulu.



Naime, on je i zvanično postao prvotimac Barcelone, a samim tim automatski mu je ugrađena otkupna klauzula, i to ne bilo kakva. Svaki klub koji ga bude htio dovesti morat će platiti čak 400 miliona eura, što je naravno ogromna svota za bilo koji klub.

Ipak, njegov agent je započeo pregovore sa Barcelonom, a riječ je o poboljšanoj plati za Fatija, koju realno i zaslužuje. A ostaje ipak ono pitanje na koje odgovor može dati samo vrijeme. Da li će on pokazati u narednim sezonama ono što se od njega očekuje.



Da li Barcelona može u njemu da očekuje nekog novog Messija i nosioca igre za naredne decenije, reklo bi se da su oni sigurni da može ako uzmemo u obzir cifre koje vezuju za ovog mladog tinejdžera.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.