United odnio pobjedu ispred Dortmunda i Reala - Stiže jedan od najtalentovanijih omladinaca

Kako je potvrđeno u španskim medijima, Mančester junajted je angažovao 16-godišnjeg Alehandra Garnaća iz madridskog Atletika. 


Za ovog fudbalera su interesovanje pokazali i Borusija Dortmund, kao i madridski Real, ali je Junajted uspeo da odnese pobedu.
Idol mu je Kristijano Ronaldo, a smatraju ga za jednog od najtalentovanijih igrača iz Atletikove akademije. Ovaj mladi napadač je tek u julu napunio 16 godina, "Jorgandžije" su pokušale sve u svojoj moći da ga zadrže, ali je izgleda želja da zaigra za klub u kojem je nastupao njegov idol presudila. Garnaćo je potpisao petogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom.



Nije to sve, Junajted želi i najmlađeg igrača u istoriji Primere Luku Romera iz Majorke. Romero je oborio rekord star 81 godinu kada je dobio priliku da zaigra protiv madridskog Reala u junu, a ovaj 15-godišnji fudbaler važi za jednog od najvećih talenata španskog fubala.

U Majorku je stigao kao 10-godišnjak, još uvek nema profesionalni ugovor sa klubom, zarađuje hiljadu evra mesečno, dok mu klub plaća i sve račune i kiriju. Romero je rođen u Meksiku, poseduje državljantva te zemlje, ali i Argentine i Španije, nastupao je za kadetsku selekciju "Gaučosa".



Španski mediji ga porede sa Mesijem, a Junajted bi da ga uvrsti u svoju akademiju, kao što je to uradio i sa pomenutim Garnaćom, ali i ranije sa mladim Alvarom Fernandezom iz akadmije Reala i Markom Huradom iz Barsine "La Masije".

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.