Tako se postaje ikona kluba: Zbog Arsenala Aubameyang odbio transfer kakav svi prihvataju

Veliko pojačanje Arsenala od prethodne sezone polako postaje jedan od miljenika navijača Arsenala, i to zaista zasluženo i na osnovu svojih postupaka.


Pierre-Emerick Aubameyang nedavno je potpisao novi trogodišnji ugovor sa Arsenalom i na taj način potvrdio da mu sredina u kojoj se trenutno nalazi odlično odgovara. 

Novi ugovor sa bonusima vrijedi više od 300.000 funti sedmično, te je Gabonac postao jedan od najplaćenijih fudbalera u ligi. Imao je Auba na stolu i ponudu Barcelone. Otkrio je to u podcastu sa Fabriziom Romanom. 



"Postojalo je nekoliko ponuda, najprivlačnija je bila od Barcelone. Željeli su me potpisati, ali moja želja je bila da ostanem. Rekao sam da želim potpisati novi ugovor ako se dogovorimo", rekao je Aubameyang. 

Barcelona je bila jako blizu potpisa sjajnog napadača, ali on je na kraju ipak izabrao ostanak u Londonu. Auba je za Arsenal odigrao 112 utakmica i zabio je 72 gola.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.