Solskjaer ne odustaje od Sancha, ali se baca na 2 alternative: Napadač Reala i Hrvat

Borussia Dortmund je odlučila i gotovo je apsolutno sigurno da će zadržati u svojim redovima sjajnog krilnog napadača Jadona Sancha. 


Riječ je o napadaču za kojeg su interes pokazali brojni europski velikani, ali među njima je bio najodlučniji i najuporniji Manchester United koji je u njemu vidio prijeko potrebno pojačanje.
Međutim, iz Dortmunda su bili jasni, Sancho nije na prodaju, bar ne ovo ljeto, pa tako ni veliki United sa svojim visokim ponudama ne može da ga uzme. Jasno je da bi se United i mladi Sancho veoma lako dogovorili oko ličnih primanja, ali problem je Dortmund koji ne pušta tako lako svoju mladu zvijezdu tima.



Iako United nije uspio u svojoj namjeri ovog ljeta, oni će i dalje pokušavati i jasno su stavili do znanja da njihova želja ostaje mladi krilni napadač Dortmunda i da od njega ne odustaju, iako su alternative Solskjaera već poznate.

Prva alternativa Uniteda i Solskjaera je napadač Real Madrida i njima veliki problem u timu, Gareth Bale. Svi u Realu žele itekako da ga se riješe i rado bi prihvatili sve ponude samo da ga skinu sa platnog spiska.





Solskjaer bi ga rado vidio u svom timu, ali pita se i Bale koji je do sad već nekoliko puta odbijao da ode iz Reala dok mu se ne isplate sve ugovorene plate. Druga alternativa Uniteda je hrvatski reprezentativac i trenutno igrač Intera, Ivan Perišić.

Još dok je Mourinho bio u Unitedu ovaj igrač je bio njegova želja i u par navrata milimetri su ga djelili od ovoga transfera koji bi se mogao ipak desiti ovog ljeta obzirom da od Sancha neće biti ništa.
Iako je riječ o dva igrača koja imaju po 31 godinu, jasno je da se ni jedan ne uklapa u mlado i dugoročno, energično rješenje za United, ali Solskjaer u njima vidi alternative i kratkoročno rješenje za ovu sezonu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.