Situacija oko Alabe u Bayernu konačno dobila svoj epilog - Krajnjim rješenjem ostale nezadovoljne obe strane

Situacija oko jednog od najboljih igrača Bayerna dobila je svoj epilog 


U posljednjih nekoliko sedmica trajali su pregovori između Bayerna i Alabinog menadžera, kontroverznog Pinija Zahavija, no nisu urodili plodom i kako se sada čini, austrijski reprezentativac će ostati do kraja ugovora, odnosno do ljeta naredne godine kada će besplatno napustiti bavarskog diva. 

Bayern je ponudio Alabi novi četvorogodišnji ugovor prema kojem bi zarađivao 320.000 eura sedmično, no Zahavi je tražio 120.000 eura više pa je došlo do prekida pregovora. Strane su čvrsto "ukopane u rovove", niti jedna nema namjeru popustiti tako da njemački mediji danas donose informaciju koja kaže da će Alaba odraditi svoj ugovor po ranije usaglašenim uslovima te da će na ljeto postati slobodan igrač.



Podsjetimo, Alaba je u Bayern stigao 2008. godine iz beške Austrije, a u posljednje vrijeme povezivao se sa Manchester Cityjem i PSG-om, no na adresu bavarskog kluba za njega nije stigla nijedna službena ponuda.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.