Ronaldo otkrio ko je bio glavni: "Pred svima sam mu čistio kopačke, donosio kafu svaka dva sata"

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo otkrio je kako je morao da bude potrčko čuvenom napadaču Romariju. 


Ronaldo je sa 17 godina pozvan u reprezentaciju Brazila na Svjetskom prvenstvu u SAD-u 1994. godine, a tamo su ga dočekala velika imena brazilskog fudbala poput Bebeta, Dunge, Romarija...
Upravo je Romario bio nemilosrdan prema Ronaldu kao tinejdžeru i ovaj je morao da ispunjava sve njegove želje u to vrijeme, o čemu je sad posvjedočio i sam Ronaldo kojeg mnogi smatraju najboljim svih vremena.



"Romario je bio žestok prema meni. Svaka dva ili tri sata je tražio da mu donesem kafu, a nakon utakmice bi mi dao kopačke da ih očistim. Naravno, radio je to pred svima", rekao je Ronaldo.

Sve se to naravno dešavalo jer je Ronaldo bio tinejdžer. Romario je mogao da traži šta god je želio i Ronaldo iz poštovanja nije mogao da odbije. Interesantno je da je upravo Ronaldo zamijenio Romarija u dresu PSV Eindhovena 1994. godine, a zatim i u dresu Barcelone dvije godine kasnije.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.