Ronaldinho odabrao 3 najbolja svih vremena i izostavio Messija: “Ne mogu reći za Messija da je najbolji”

Ronaldinho smatra da ima i "većih" igrača od Mesija


"Ne volim ga uspoređivati s bilo kime ili reći da je najveći nogometaš ikad", rekao je Ronaldinho na pitanje da li je njegov bivši saigrač Lionel Messi među tri najbolja svih vremena. 

Bivši brazilski reprezentativac i igrač Barcelone imenovao je trojicu igrača koje smatra konkurentnim za titulu najvećeg nogometaša svih vremena. "Diego Maradona, Pele i Ronaldo. Teško je reći da je Messi najbolji u povijesti nogometa. Sve što mogu reći je da je on najbolji iz svoje ere", poručio je Ronaldinho. Messi je cijelu karijeru proveo u Barceloni. 

Debitovao je još 2005. godine i za proteklih 15 godina odigrao je 731 utakmicu na kojima je postigao čak 634 gola i uz to upisao 285 asistencija. Prije dvije sedmice izgledalo je kao da se njegova karijera u Barceloni bliži kraju poslije svih problema i sramotnog poraza od Bayerna (8:2), ali je on odlučio da ostane. Pristao je na još jednu sezonu u Barceloni, ali ako se igra ne popravi, možemo biti sigurni da će na kraju ove sezone spakovati stvari i definitivno pobjeći.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.