PSG kreće po zaboravljenu zvijezdu i veznjaka Chelseaja: "Može li Tuchel da mu oživi karijeru?"

PSG i Tuchel nisu najbolje započeli ovu sezonu, dva uvodna poraza su probudili iz dubokog sna sve u PSG-u da nešto nije u redu. Zato je uprava "zasukala" rukave i krenula da traži pojačanja koja bi malo osvježila svoj roster. 


Spominjala su se mnoga imena poput Tellesa, Koulibalya, Dembéléa koji po svoj prilici neće zaigrati na Parku Prinčeva, ali izgleda da je Tuchel našao igrača koji je ne tako davno igrao u Ligi 1. za Monaco i to sa puno uspjeha. 

Bakayoko iz Monaca prelazi u Chelsea za tada velikih 40miliona funti. Od odlaska iz Monaca se ne snalazi baš najbolje, debi sezonu nije impresionirao i već tada ga naredne dve sezone sele u Milan pa zatim opet u Monaco. 



Tuchel ga želi u svojim redovima da mu pruži priliku da se vrati u formu kakvu je imao u Monacu i da pomogne Parizu u borbi za Ligu 1 i Ligu šampiona. Chelsea želi da nadoknadi novac koji je uložio ove sezone u nova pojačanja tako da adekvatna ponuda za Bakayoka otvara vrata da promjeni sredinu.

Bakayoko je karijeru započeo u Rennesu, prije nego što se 2014 preselio u Monako gdje do sada bilježi i najbolje partije karijere. Za reprezentaciju ima 1 odigran meč i to 2017.godine. 



Do kraja prelaznog roka ostalo je još malo, ostaje da se vidi da li će Bakayoko obuči dres ekipe sa Parka Prinčeva. Uprava Pariza sigurno neće sjediti skrštenih ruku, jer ove sezone se neće zadovoljiti samo finalom Lige šampiona nego hoće pehar.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.