PSG od danas ima razloga za brigu - Oglasio se Mbappe i jasno najavio odlazak

Jedan od trenutno najboljih mladih igrača i jedan od najtalentovanijih na planeti je upravo zvijezda PSG-a. 


Kylian Mbappe je trenutno i jedan od najpoželjinijih igrača na planeti i stalna meta brojnih velikana i najvećih evropskih klubova poput Manchesster Cityja, Liverpoola i naravno Real Madrida.
Sigurno da je najodlučniji i najviše se pominje u vezi sa njegovim dovođenjem Real Madrid koji smatra da bi Mbappe mogao da bude prava zamjena za Ronalda ili čak jedan novi Ronaldo za klub sa Santiago Bernabea.



Prethodnih sezona je već bilo pokušaja njegovog dovođenja, ali PSG je uspijevao da zadrži svoju zvijezdu i na taj način olako se rješavao problema oko Mbappeovog potencijalnog odlaska. Međutim, reklo bi se da Parižane tek očekuju pravi problemi kada je u pitanju mladi Francuz.

Mbappe je prema poslednjim navodima već obavjestio čelnike PSG-a kako nakon ove sezone namjerava da ode iz kluba i nastavi karijeru u nekom novom okruženju.



Mladi Kylian je veliki fan Kloppove igre i stila igranja te se smatra kako bi prva opicja za prelazak Mbappea mogla da bude baš Premier liga ili uvijek aktuelni Real Madrid i La Liga. Mbappé je došao iz AS Monaca 2018. godine za oko 165 miliona funti. Ovaj transfer je i dalje drugi najviši iznos plaćen za fudbalera, a daleko najviši iznos plaćen za jednog tinejdžera.

Mladi Mbappe je u prethodnom periodu već izignorisao veoma atraktivne ponude iz Real Madrida i Manchester Cityja kako bi nastavio svoj razvoj u francuskoj ligi, potpisavši petogodišnji ugovor s klubom u vlasništvu Katara. Međutim, čini se da je sada i on sam shvatio da je došlo vrijeme da se krene dalje...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.