Neville surovo iskreno savjetuje United: “Za titulu trebaju prava pojačanja, a ne tandem Lindelof-Maguier”

Nekadašnji igrač Uniteda i velika zvijezda tima Alexa Fergusona često se oglasi po pitanju stanja u njegovom bivšem klubu, i to bez dlake na jeziku.


Bivši igrač Mancherster Uniteda Gary Neville s vremena na vrijeme svojim izjavama itekako zna da izazove bujicu rasprava na Otoku. 

Igrač Uniteda iz ere velikog Fergusona imao je niz kritika za svoj bivši klub nakon poraza za vikend od Crystal Palacea (1:3). Na udaru njegovih kritika posebno su se našla dva fudbalera, a bolji poznavaoci prilika u i oko tima sa Old Trafforda mogu naslutiti o kojim se igračima radi...



"U toku prelaznog roka svi su govorili o dolasku Sancha, međutim prioritet kluba i menadžera bi trebala da bude kupovina centralnog beka. Dok ne pronađu igrača koji je brz i koji dobro rješava situacije jedan na jedan, nikada neće osvojiti prvenstvo", direktan je bio Neville, ali to nije bilo sve. 

Posebno je isprozivao stoperski tandem Maguire-Lindelof. "Sličan su tip igrača. U timu ima mjesta samo za jednog", krenuo je svoje zapažanje Neville i nastavio još i žešće po Unitedu i njegovom timu, kao i igračima koji nastupaju za njega.



"Godinama unazad United je imao u tandemu jednog brzog igrača i jednog koji je u skoku otklanjao opasnost. Ni Lindelof ni Maguire nemaju brzinu koju traži savremeni fudbal", mišljenja je Englez.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.