Milan ne staje, juriša se na LP - Dva igrača pred dolaskom i još dva velika imena na čekanju

Milan je jučer odnio veliku pobjedu u Derbyju della Madonina na Mercatu, danas će potvrditi još jedan transfer i neće stati... 


Milan je nedavno riješio pitanje Zlatanovog ugovora, službeno je stavio svoj potpis na vjernost do ljeta 2021. godine i dogovorio plaću od 7.000.000 eura.
Sad bi želio otkupiti ugovor našeg Ante Rebića već ove sezone, iako ga ugovorno može otkupiti dogodine, a polako se popunjavaju i epizodne uloge koje bi trebale servisirati najveću zvijezdu i statistički ponajboljeg klupskog igrača.



Prvi veliki potpis, i velika Milanova pobjeda nad gradskim rivalom Interom na transfernoj tržnici, trebao bi svakog dana i službeno postati Sandro Tonali. Nekoliko svjetskih medija nazvalo je taj podvig Milanove struke „poslom godine“, pa i mi, a Rossoneri će u tom poslu dobiti najtraženijeg mladog talijanskog veznjaka na kugli zemaljskog, nasljednika Andree Pirla, Marca Verrattija ili kako već želite, koji je praktički imao sve dogovoreno s Interom, ali odabrao je slijediti srce i potpisati s crveno-crnima.

Milan je, naime, klub za kojeg navija otkako je dječak, ne srami se to spomenuti u svakom intervjuu u kojem mu postave to pitanje, a sad bi 20-godišnjak trebao konačno navući majicu koja mu je „svetinja“ od malena.



Njegov novi klub to će zadovoljstvo platiti minimalno 25.000.000 eura uz još 10 posto iznosa koje će morati proslijediti na Brescijin račun pri sljedećoj prodaji. Brescija i Milan dogovorili su jednogodišnju posudbu za 10.000.000 eura pa uplatu od 15.000.000 eura za otkup ugovora po isteku posudbe, a Tonali će potpisati na četiri godine za plaću od 2.500.000 eura.

Društvo u veznom redu trebao bi mu praviti veznjak Real Madrida, vodeći talijanski stručnjaci za nogometno tržište Gianluca Di Marzio i Fabrizio Romano, prenose kako je Brahim Diaz sletio u Grad mode, uskoro bi trebao obaviti liječnički i potpisati ugovor.

Najprije posudba na godinu dana pa moguć otkup na koncu sezone za iznos od 18.000.000 do 20.000.000 eura, a Real Madrid će se zaštititi i ugraditi povratnu klauzulu u cijeli posao. Kraljevski klub pristao je posuditi Diaza u Milan kako bi malo smanjio troškove za sljedeću sezonu, iako je Zidane od svih igrača koje je ponudio na prodaju njega istaknuo kao čovjeka koji bi mu dobro došao dogodine u rotaciji.


Klubovi su dogovorili detalje, a sad se Milan treba dogovoriti s Diazom, odnosno s Realom koliki će postotak njegove godišnje gaže u Madridu od 2.900.000 eura Rossoneri morati pokriti u sljedećih 12 mjeseci. Milan je na popisu želja u veznom redu imao još Tiemuea Bakayoka, koji je već bio u Gradu mode i upravo se vratio u Chelsea s posudbe iz Monaca, te Arsenalovog Lucasa Torreiru, međutim oba su posla stavili na pauzu zbog Tonalija...

Sva ova imena su ništa u usporedbi s onim što Milan ima u planu u Firenci, naime, predstavnici crno – crvenih odradili su inicijalne razgovore s zastupnikom Federica Chiese, Falijem Ramadanijem, ali lokalni Viola News prenosi kako će predsjednik Fiorentine Rocco Commiso teško dobiti 70.000.000 eura koliko je dosad bila cijena izvješena kraj imena talijanskog reprezentativca.

Viola zna da će teško dobiti i 60.000.000 eura, koliko je prvi čovjek kluba spreman dati na ime koronapopusta, pa upućeni prenose kako bi 50.000.000 eura i bonusi ili ugovor nekog igrača, otključali Commisovo srce. Milan se nada kako bi ga mogli omekšati slanjem Lucasa Paquete ili Rafaela Leaa u suprotnom smjeru, jer se Fiorentina ranije raspitivala za njih.


Chiesin agent Ramadani zastupa Antu Rebića također i rado je viđen gost u Casi Milano pa se Maldini nada kako bi taj odnos mogao podmazati potencijalno jedan od transfera ljeta na Čizmi. Rebićev slučaj trebao bi se riješiti u sljedećih nekoliko dana, međutim nema priše, jer slovom ugovora nemaju nikakvih obaveza prema Eintrachtu do sljedećeg ljeta.

Tad, po završetku dvogodišnje posudbe, sigurno će otkupiti njegov ugovor, jer se tih 20.000.000 eura čini kao vrlo povoljan posao. No, spomenuli smo kako im nije prioritet i neće srljati završiti taj posao, ne budu li morali, jer Reba neće pobjeći nikud.

Vjerojatno neće ni Serge Aurier, posljednji čovjek kojim bi Stefano Pioli želio ojačati kadar ovo ljeto, međutim Tottenham traži 20.000.000 eura i neće ići ispod tog iznosa. Milanu u principu i nije potreban, jer ima dva, perspektivna, domaća beka, Andreu Contija i Davidea Calabriju, ali mogli bi ga dovesti kao mjeru predostrožnosti, jer je prvi bek Conti teže ozlijeđen i nije poznat datum njegova povratka.

Ostatak Piolijeve momčadi, koja je bila jako dobra u drugoj polovici sezone, ne bi trebali bitnije mijenjati. Najbolji igrač te momčadi bio je hrvatski reprezentativac Ante Rebić, a uz ova imena, mogao bi s Milanom dogodine biti ozbiljniji faktor na Apeninima kad se budu dijelila mjesta u Ligi prvaka...

Izvor: Germanijak.hr

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.