Lamprad odgovorio na prozivke oko potrošnje na pojačanja: "Možete nas sad prozivati, ali kasnije..."

Frank Lampard je prethodnom prelaznom roku bio daleko najaktivniji i doveo je u svoje redove nekoliko zaista fenomenalnih pojačanja. 


Brojni igrači koji su prethodnih sezona briljirali i oduševeili čitavu planetu su ovog ljeta na insistiranje Lamparda došli u ekipu Chelseaja.
Značajna pojačanja na sredini terena su stigla, Hakim Zyech i Kai Havertz koji će pored sjajnog Pulišića da čine zaista idealan vezni red. U napad je stigla prva zvijezda Leicestera, Timo Werner i sve ukazuje na to da će Chelsea da bude ove sezone jedan od glavnih favorita za titule.



Međutim, iako je veliki posao napravljen u Chelseaju ne manjka kritičara koji su već krenuli da "prozivaju" Lampardovu ekipu zbog pretjeranog trošenja ovog ljeta. Lampard je u ovom transfer roku potrošio na pojačanja više od 200 miliona funti i tim potezom postao i "trn u oku" rivala.

Na pomen potrošnje i sam Frank Lampard ima svoje objašnjenje i poručuje: "Rivali i svi naši protivnici ili oni koji i nisu baš naši fanovi mogu sad da nas kritikuju i prozivaju nas, ali jedno je jasno, svaki klub treba da potroši kako bi sutra mogao da ima ekipu koja će da pobjeđuje."




Reklo bi se da Lamparda ne potresa mnogo činjenica da mu zamjeraju na potrošnji, kako i sam tvrdi, on će na kraju na terenu da im pokaže kako se mora raditi da bi se dobijale utakmice protiv naljućih rivala.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.