Konačno su uspjeli: Real pronašao način da se riješi Garetha Balea

Kakve probleme Real Madrid ima sa Baleom, veliki problemi koje već godinama pokušavaju riješiti, ali nikako im ne ide.


Real Madrid već neko vrijeme traži način i pravu formulu kako da se riješi Garetha Balea, a čini se da je konačno i uspio.
Kraljevi su pokušavali da raskinu ugovor s Baleom i tako prekinu vezu koja traje sedma godina, međutim Velšanin to odbija zbog visoke plate. Marca piše da su u Madridu pronašli način kako da odlični ofanzivac napusti ekipu, spremni su pustiti Balea besplatno i dijeliti platu s novim klubom, tačnije Real bi snosio polovinu troškova plate.Zinedine Zidane ne računa na 31-godišnjaka i u novoj sezoni ga u slučaju ostanka čeka sjedenje na klupi ili gledanje utakmica s tribina. Real novu destinaciju Baleu traži duže od godinu.

Najbliže odlasku je bio prošlog ljeta kada je bilo sve dogovoreno s kineskim Jiangsu Suningom, ali je transfer propao u posljednji čas. Ovaj put, 12 mjeseci kasnije Real je spreman plaćati i polovinu plate Baleu u novom klubu samo da ga se riješi. Najviše interesa pokazuju Tottenham i Manchester United.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.