Da li ste već zaboravili Francesca Tottija? Sigurno jeste dok tako lako selite Messija iz Barce

Ukoliko bar malo pratite sport, pa ionako usputno samo, poslednjih dana ste sigurno naišli na vijest kako Messi napušta Barcelonu, pa čak i onako dok samo listate vaš facebook bez ikakvog interesovanja ka sportu u tom momentu.


Jedan od najboljih igrača ove igre, sad bi mnogi rado ušli u rasprave oko ove tvrdnje, ali on je jedan od najboljih, bez ikakve dileme.
Ako ga čak i hejteri u želji da pokažu kako nije najbolji uspoređuju sa Peleom, Maradonom ili Ronaldom, bar jedna stvar je onda sigurna, jedan je od nekoliko najboljih u istoriji ovog sporta dok se uspoređuje sa ovakvom ekipom.



Messi je takođe jedan od sinonima lojalnosti u modernom sportu, kao dječak od 17 godina započeo je svoju karijeru u Barceloni i još uvijek je u Barceloni, imajte to na umu kad god pomislite o eventualnom transferu.

Pola svog života Argentinac je proveo igrajući za Barcelonu i pomalo je naivno misliti da je dovoljan jedan visoki poraz od Bayerna i milionska ponuda Manchester Cityja da se napusti klub i sve te ljude koji mu u nekoj mjeri čine porodicu sa kojom je odrastao i uz koju je stvarao svu magiju koju godinama gledamo na našim TV ekranima.



Novinari i medijske kuće širom planete poslednjih se dana utrkuju da objave neku novu informaciju o odlasku Messija, baš kao što su se i prethodnih godina utrkivali oko povratka Neymara, oko dolaska Mbappea u Real Madrid ili povratku Pogbe u Juventus. Od čega na kraju, znate i sami, ništa nije bilo...

Kada uzmemo u obzir sve te priče iz prethodnih sezona i koliko su one danas zaboravljene, koliko su se pokazale kao nerealne u tom momentu, ali bile su samo zanimljive za čitati, razmislite koliko je tek nerealno i optimistično tako brzinski seliti jednu legendu Barcelone u neki novi klub, ma bilo koji klub to bio.

Messi će da ostane i poslije ovog ljeta u Barceloni i teško da će da je napusti u nekoj bliskoj budućnosti, a mi ćemo svi već kroz par mjeseci zaboraviti na te priče o njegovom transferu i one nam neće biti ni na kraj pameti kad ga budemo gledali kako se grli sa saigračima dok slavi neke nove golove u španskoj primeri.



Zašto mi mislimo da Messi neće napustiti Barcelonu? Zato što je Messi Barcelonin Totti. Svi koji cijene jednog Francesca Tottija, znaju zašto ga cijene, i znaće vrlo dobro na šta mislimo kad to kažemo. A zna to i Lionel Messi...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.