Borussia Dortmund odnosi veliku pobjedu ispred PSG-a i Reala - Stiže mlada nada Cityja

Čini se da Borussia Dortmund ovih dana završava jedan veliki posao, i samim tim pokazuje koliko ulaže u budućnost i neke nove mlade talente. 


Naime, igrač čiji talenat su prepoznali i skauti Real Madrida i PSG-a, mlada zvijezda Manchester Cityja našao se na meti brojnih evropskih velikana.
Najodlučniji među njima su ipak bili PSG, Borussia Dortmund i Real Madrid. Prema poslednjim informacijama Dortmund je najbliži kupovini mlade zvijezde Cityja. Radi se 16 godišenjem napadaču koji može da igra i na poziciji ofanzivnog veznog igrača.



Jamie Bynoe-Gittens je sigurno zvijezda u usponu i uveliko je primjećen, a kako trenutno stvari stoje mogao bi da nastavi karijeru u Dortmundu i za par godina postane još jedno veliko ime slavnog kluba iz Njemačke Bundeslige.

Kada je riječ o ovom mladom talentu ono što ga krasi jeste to da može da igra i na lijevoj i na desnoj strani terena, takođe krasi ga i izražena brzina i eksplozivnost, kao i mogućnost brze promjene smjera kretanja.



Da li će baš on da bude neki novi Lewandowski ili Sancho, ostaje nam da vidimo u narednom periodu, pod uslovom da Dortmund koji je trenutno najbliži kupovini Jamiea Bynoe-Gittensa i ostvari ovu kupovinu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.