Bayern će morati da prihvati prvi veliki poraz - Velika zvijezda kluba na izlaznim vratima

Iako je po mnogima Bayern Munchen klub u kojem sve uvijek ide po planu, u kojem se itekako zna red i disciplina, ipak poslednjih danan Bayern se suočava sa prvim pravim porazom. 


Ako je suditi prema informacijama Bilda David Alaba bi vrlo lako mogao napustiti redove bavarskog velikana do kraja prelaznog roka, jer se dogovor o produžetku saradnje između dvije strane ne nazire.
Posljedni sastanak rukovodstva Bayerna sa Alabom održan je 14. augusta u Lisabonu. Od tog trenutka pregovora nema, ali očekuje se da će barem još jednom pokušati Austrijanca privoliti da produži saradnju. Alaba za sada traži previše novca.Postavio je cijenu od 20 miliona eura po sezoni, dok Salihamidžić i Bayern nude platu od 11 miliona eura, plus dodatnih šest miliona kroz bonuse. Takvu ponudu agenti ovog fudbalera su odbili.

Oni imaju jasan stav o 20 miliona eura po sezoni i u svojim zahtjevima neće popustiti. Alabi ugovor ističe na kraju sezone. Bayern ga sigurno ne želi izgubiti i ne dobiti nijedan euro, pa neće biti nikakvo čudo ako ovaj defanzivac napravi transfer do kraja prelaznog roka.To bi bio prvi veliki poraz Hasana Salihamidžića i ljudi u Bayernu koji su u proteklom periodu završavali sve što je bilo potrebno i to bez previše muke. Ipak, Alaba se pokazao kao tvrd orah i vrlo je moguće da ga više nećemo gledati u dresu bavarskog giganta.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.