U Real stigao kao najskuplji igrač ikad, a sada odlazi za svega 15 miliona i to u redove velikog rivala

Carlo Ancelotti je bio trener koji ga je najbolje razumio i vjerovao u njega, a postigao je neke sjajne pogotke


Hames Rodrigez je u redove madridskog Reala stigao leta 2014. godine, nakon sjajno odigranog Mundijala u Brazilu. Madriđani su ga platili 75 miliona evra, što je u tom trenutku bio četvrti najskuplji transfer svih vremena i treći najskuplji u istoriji kluba.

Kolumbijac jeste sa Realom osvojio dve titule u Primeri i dve u Ligi šampiona, ali daleko od toga da je opravdao uloženi novac i očekivanja. Dve sezone je proveo na pozajmici u minhenskom Bajernu, koji na kraju nije ni hteo da ga otkupi, vratio se minulog leta u Real, samo da bi ove sezone upisao svega 14 nastupa u svim takmičenjima.

Ističe mu ugovor sa klubom narednog leta, pa je postalo jasno da će ovog promeniti sredinu, a španski mediji sada javljaju da je konačno i dogovoren njegov transfer. Naime, Real je postigao dogovor sa gradskim rivalom Atletikom za cifru od svega 15 miliona evra.

Real će njegovim odlaskom uštedeti i 16,4 miliona evra na ime plata, pa se čini da ipak nisu napravili tako loš posao ovog leta. Ipak, ako se pogleda za koji novac i sa kojim očekivanjima je stigao u klub, jasno je da je Kolumbijac ipak bio promašaj.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.