Kraj velike karijere: Legenda Španije i Reala odlazi u zasluženu penziju

Zlatnim slovima ostat će upisan u bogatoj istoriji Reala


Došao je i taj dan - legendarni Iker Kasiljas objavio je kraj karijere. Nekadašnji golman Real Madrida i reprezentacije Španije povukao se u svojoj 39. godini kao član Porta. "Najbitnija stvar jeste put kojim ideš i ljudi koji te prate, a ne krajnji cilj.

Smatram da mogu da kažem, bez ustezanja, da je moje putovanje bilo iz snova", objavio je Kasiljas uz dugo oproštajno pismo. Kasiljas je za 16 godina u prvom timu Reala nastupio 725 puta, sa Madriđanima je osvojio tri Lige šampiona i pet titula prvaka Španije.

Sa reprezentacijom Španije postao je prvak sveta 2010. godine, kao i Evrope u dva navrata, 2008. i 2012. godine. U Porto je stigao 2015. godine gde je aktivno branio sve do aprila prošle godine kada je doživeo srčani napad na treningu, pa je tokom oporavka bio uključen u rad stručnog štaba portugalskog velikana.

Od Kasiljasa se zvaničnim saopštenjem na sajtu kluba oprostio i Real Madrid rečima da se karijeru završio "jedna od najvećih legendi kluba". Impresivna je njegova lista trofeja na klupskom planu sa Real Madridom – tri Lige šamipiona sa Realom, pet naslova prvaka Španije, dva Kupa kralja, četiri Superkupa, dva Uefina Superkupa, Fifino Svjetsko klupsko prvenstvo te dva Interkontinentalna kupa.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.