Totalna reorganizacija tima za potpuno novi Juventus: Ovog ljeta u Torinu kreću ogromne promjene

Juventus je navodno spreman za potpuni remont ekipe, pa će novu sezonu dočekati u skroz drugačijem sastavu. 


Juve je već prodao Miralema Pjanića, za kojeg je dao Arthura Mela i pritom zaradio 10 miliona eura. Pjanić je tek jedan u nizu nogometaša Stare dame koji treba da napuste klub. 
Tuttosport piše da će ekipu napustiti još Gonzalo Higuain, Federico Bernardeschi, Daniele Rugani, Sami Khedira, Mattia de Sciglio i Blaise Matuidi. Oni bi trebalo da se nađu na transfer listi ili da ih klub uključi u potencijalne razmjene. 



Cilj Juventusa je da pronađe igarče koji odgovaraju viziji trenera Maurizija Sarrija, ali i da se ekipa podmladi. Problem predstavljaju velike plate Juveovih zvijezda, pa će biti i teže ih prodati, ali klub će učiniti sve da ih se riješi. 

Naravno, svi ti odlasci uslovit će i nove dolaske, a pored Arthura u Juventusu očekuju još nekoliko talentovanih i mladih nogometaša koji bi sigurno mogli biti budućnost kluba iz Torina.



Jedan od primarnih poteza mogao bi biti transfer Federica Chiese iz Fiorentine. Juve je sve bliže još jednom Scudettu, a još ima da odigra i ostatak Lige prvaka, pa ako se naprave dobri rezultati, vjeruje se da će i budžet za transfere biti znatno veći i da će Sarri imati mogućnost da dovede igrače koji su po njegovoj mjeri.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.