Teška situacija za Slovenca - Doskora je igrao fudbal života, a sad je u itekako teškoj situaciji

Josip Iličić je do pandemija koronavirusa igrao fudbal života. 


U Seriji A je uspio zabiti gol s centra Torinu, u revanš meču osmine finala Lige prvaka Valenciji je na Mestalli zabio četiri gola. Međutim, poslije nastavaka sezone Iličić više nije isti čovjek. Uspio je upisati nekoliko nastupa, a na posljednje četiri utakmice ga uopšte nema u protokolu. 

Na početku se sumnjalo da se radi o fizičkim problemima, međutim stvar je lične prirode što se itekako odrazilo na mentalno stanje iskusnog 32-godišnjeg veznjaka. Navijači Atalante su se već počeli solidarisati s Iličićem, ali njegov nastup protiv PSG-a u četvrtfinalu Lige prvaka je već sada pod znakom pitanja. 

Mnoge pristalice ekipe iz Bergama su na društvenim mrežama promijenili profilne fotografije na društvenim mrežama u znak podrške Ilićiću te se nadaju da će mu njihova podrška pomoći da izađe iz krize. Računajući sva takmičenja Iličić je za period sezone kada se igralo u normalnim okolnostima u svim takmičenjima uspio zabiti čak 21 gol što najbolje pokazuje kakav fudbal je igrao.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.