Mandžukić se vraća u Europu - Epizoda u Kataru je završena, Mario ide ponovo u Seriju A

Izgleda da se u Kataru bas i nije najbolje snasao i na radost brojnih ljubitelja nogometa veliki Mario Mandžukić vraća u Europu.


U ovom klubu dobio je veoma dobre finansijske uslove, ali ni on, ni Katarani, nisu posve zadovoljni kako se stvari odvijaju.  
Mandžukiću nedostaje ozbiljan, takmičarski fudbal, a onim što je dosad pokazao u Al-Duhailu su itekako razočarani jer su za novac koji su davali očekivali daleko više od tek jednog gola u odigranih sedam utakmica.



Zbog svega toga izvjesno je da bi do rastnaka moglo lako dođi godinu dana prije isteka ugovora, a mediji u Italiji špekulišu kako bi se u tom slučaju Mandžukić trebao vratiti u Serie A gdje je prethodno s uspjehom nosio dres Juventusa. 

Za Mandžukićeve usluge je zainteresovan Benevento koji je Al-Duhailu spreman platiti 3,5 miliona eura odštete. "Pippo Inzaghi traga za zvučnim imenom u špicu napada. Želja mu je upravo Mandžukić s kojim je u dobrim odnosima", navode mediji na Apeninima. 

Benevento se za Mandžukićeve usluge interesovao i prije nego što je otišao u Katar, no tada cijela priča nije izgledala realno jer su još bili u drugoj ligi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.