Juventusu se dešavaju stvari koje nisu već 6 decenija - Da li oni zaiste žele da izgube dobijenu titulu?

Torinski Juventus odigrao je jučer još jednu nevjerovatnu utakmicu. 


Stara dama iz Torina u posljednje vrijeme suviše lako prima pogotke, a sinoć im je Sassuolo zabio čak tri komada, što bi malo ko mogao predvidjeti s' obzirom na igrački kadar tima iz Torina, a na kraju je tim Maurizija Sarrija jedva izvukao i taj jedan bod. 
Juventusova sreća je to što je Atalanta bila poprilično daleko, pa trenutnih sedam bodova prednosti u odnosu na tim iz Bergama izglea ogromnu na pet kola prije kraja, dok je s druge strane Lazio u katastrofalnoj formi, pa je Juve imao i dosta sreće u nastavku sezone. 



I dok trener Maurizio Sarri priča o jako dobroj igri, kojom je veoma zadovoljan, navijači traže njegov odlazak dok nije kasno, jer se Juventus maksimalno trudi da izgubi titulu. Nikada Stara dama nije ovako lagano primala golove. 

Gotovo šest decenija nisu primili devet golova u tri uzastopna meča Serije A, ali i to su sada uspjeli. U sezoni 1961/1963 Juve je posljednji put primio devet golova u tri vezana meča (Inter-Juventus 2-2, Juventus-Bologna 2-3, Juventus-Milan 2-4), a sada su uspjeli sve da ponove. 



Milan im je ponovo zabio četiri gola, tri im je dao Sassuolo, dva Atalanta i pitanje je kada će ova golijada stati. Pet kola prije kraja Juventus ima sedam bodova prednosti u odnosu na Atalantu koja im je najbliži pratilac.

Još 15 bodova u igri i teško je očekivati da Bianconeri ispuste titulu, ali u fudbalu se čuda dešavaju, posebno kada niko ne vjeruje u njih.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.