Još jedan fudbalski bogataš se stvara u Francuskoj: Kreće veliki projekat - Stiže konkurent PSG-u

Ekipa PSG-a već je godinama dominantna u francuskom fudbalu. Zahvaljujući velikim ulaganjima države Katar, preko svoje kompanije Qatar Sport Investment (QSI) PSG je postao gotovo nepobjediv u Francuskoj i od 2011. je osvojeno čak sedam titula prvaka. 


Činjenica da se sve više ulaže ne donosi nikakvu nadu ostalim klubovima, ali u posljednje vrijeme se spominje mogućnost velikih ulaganja u još neke klubove, prije svega Marseille. 
Ipak, Pariz je taj koji bi uskoro mogao dobiti još jednog pravog bogataša. Kraljevina Bahrein je odlučila kupiti 20 posto dionica drugoligača Paris FC-ja i u budućnosti bi se moglo desiti potpuno preuzimanje kluba. Trenutno je još uvijek većinskih vlasnik Pierre Ferracci sa 77 procenata vlasništva. 

Ipak, kako Bahrein ima namjeru da postane žestoka konkurencija Kataru, odlučeno je da se krene u veliki projekat pod nazivom 'Grad svjetlosti'. Za sada je u projekat uloženo skromnih pet miliona eura. Bahrein će za taj novac dobiti reklamu 'Explore Bahrein' na dresu, a vrlo je vjerovatno to da će u narednim godinama doći do većih ulaganja, koja bi Paris FC pretvorili u još jednog bogataša. 

"Ambicije prvog tima su plasman u Ligue 1 u naredne tri godine. Također, želimo da ženski tim postigne najveća dostignuća. Ovo je prilika da tim krene u novu eru", saopšteno je iz kluba, te je najavljen dolazak novog investitora. Paris FC je posljednji put igrao Ligue 1 daleke 1974. godine. Međutim, sada su spremni za veliki projekat uz pomoć Bahreina i vidjet ćemo hoće li u narednim godinama doći do vrha francuskog fudbala.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.