De Gea mu je okrenuo leđa i od tad on više nije isti golman: "Prevaren sam, ali savjest mi je čista"

Emilio Alvarez, sada bivši trener golmana Manchester Uniteda, govorio je kako ga je prevario David de Gea. 


16. septembra 2019. Manchester United obnavlja ugovor Davida de Gee do 2023. godine. Španski golman postaje najplaćeniji golman na svijetu s platom većom od 12 miliona eura godišnje. 
Međutim, ta je obnova imala kolateralne učinke i ostavila važne posljedice u okruženju ovog golmana. S jedne strane, Jorge Mendes prestao je biti njegov agent, a Emilio Alvarez dao je ostavku na mjesto trenera golmana Manchester Uniteda. On tvrdi da nije Manchester United otkazao saradnju s njim, već da je sam odlučio da ode zbog De Gee. Prethodno ga je doveo Jose Mourinho kako bi na taj način i De Gea bio bolji, a uz to kako bi Alvarez dodatno zadržao španskog reprezentativca na Old Traffordu. 

"Nije istina da je Manchester United odustao od mojih usluga. Zapravo, nakon što je De Gea obnovio ugovor, United mi je ponudio novi ugovor. Ja sam bio taj koji je tražio da se sastanem s klubom kako bih im rekao da želim otići, a na tom sastanku meni predlože da dobijem novi ugovor. Rekao sam im da odlazim, ali da ne odlazim iz Uniteda, već da ne želim trenirati De Geu. Osim što sam bio njegov mentor u Atletico Madridu i osoba koja ga je uvjerila da potpiše za United i njegov golmanski trener, bio sam i njegova osoba od povjerenja u Manchesteru. 

U United sam došao zahvaljujući sjajnom radu Jorgea Mendesa i zato što me je Mourinho želio potpisati za razvoj i lojalnost Davida De Gee u klubu, jer je u tom trenutku htio napustiti United", rekao je Alvarez. Zbog čega ste onda prestali da radit s De Geom? Šta se promijenilo u tom odnosu? 

"Nakon gotovo tri godine napornog rada i sastanaka na kojima je United dogovorio da mu ponudi novi ugovor i pretvori ga u najplaćenijeg golmana, u svom uredu sam saznao da se sve desilo iza mojih leđa. Iskreno, činilo se to kao nedostatak odanosti našem prijateljstvu. 


Osim toga, tokom pregovora o njegovoj obnovi imao je neslaganje s osobom koja je obavila sve pregovore kako bi mogao prikupiti ono za što ga tereti, a u posljednjem trenutku prihvatio je da se još jedna osoba umiješa u pregovore. Pitao sam Davida zašto mi ništa nije rekao, a on mi je odgovorio da su mu rekli da ne smije nikome reći. To me šokiralo. Način na koji razumijem svoju profesiju ne može se razvijati ako ne postoji veliko povjerenje između trenera i golmana", objasnio je. 

Otkrio je da su ga zvali iz PSG-a i Real Madrida, ali zbog De Gee i odanosti ostao je u Manchester Unitedu, mada se kasnije prevario. "Osjećao sam tada da je ispravno to što odbijam druge ponude zbog Manchestera. Bio sam odan i danas imam čistu savjest. Mogao bih imati više novca, ali više cijenim to što sam zadovoljan sobom. Neki navijači Uniteda mi pišu da se vratim jer De Gea bez mene nije isti golman", rekao je Alvarez.

Zanimaju vas i teme koje se ne odnose na sport, uživajte uz naš magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.