Chelseajevi najveći promašaji ikad - Među 10 najgorih transfera bivši igrač Reala, ali i jedan Balkanac

Britanski Mirror objavio je 10 najgorih transfera Chelseaja u protekloj deceniji, a na listi se našao i bh. golman Asmir Begović. 


Chelsea godinama unazad konstantno dovodi igrače, ali ne ispostavi se svaki potez kao dobar. Bilo je izuzetno uspješnih kupovina, u to niko ne sumnja, ali bilo je i promašana. 
Vjeruje se da igrači poput Tima Wernera i Hakima Ziyecha, koji su ovog ljeta postali igrači Chelseaja, neće biti promašaj, no oni tek treba da dokažu da nije slučajno sve ono dobro što su radili u Ajaxu i Leipzigu. 



U međuvremenu, Mirror je formirao listu od 10 najgorih Chelseajevih poteza protekle decenije. Na listi je Alvaro Morata, koji je doveden za 60 miliona funti, ali bivši igrač Reala i Juventusa je u Premier ligi postigao samo 16 golova za 18 mjeseci. 

Jedina utjeha Chelseaju je što ga je Atletico Madrid odlučio otkupiti nakon pozajmice. Tiemoue Bakayoko, igrač koji je pružao sjajne partije u Monacu, pa i na posudbi u Milanu, nije uspijevao da opravda uloženo u dresu Plavaca. 



On je koštao 40 miliona funti u ljeto 2017. godine, ali nije bio isti igrač kao onaj iz sezonu ili dvije ranije. Danny Drinkwater je s Leicesterom bio prvak Engleske, ali Chelsea ga je uzalud platio 35 miliona funti u ljeto 2017. godine. 

Jedva da je zaigrao u prvoj sezoni u Chelseaju, pa je poslan na posudebu u Burnley, zatim u Aston VIllu. Davide Zappacosta je još jedno promašeno pojačanje iz ljeta 2017. godine. Desni bek je kupljen za 25 miliona funti, tek na trenutke bi zablistao, ali uglavnom nije bio u sastavu Chelseaja većim dijelom. Prošle sezone je odigrao samo četiri ligaške utakmice, a zatim je otišao u Romu na pozajmicu. 


Opet pripada Chelseaju, s kojim ima ugovor do 2022. godine, ali je jasno da Franku Lampardu nije potreban. Abdul Baba Rahman doveden kao zamjena za Filipea Luisa kod Jose Mourinha 2015., ali i pet godina kasnije igra na posudbama. Sada iam 26 godina, a Chelsea ga je prije Mallorce slao na posudbe još u Schalke, ReiMS. 

Na nepopularnoj listi se našao i Asmir Begović, kojeg je Chelsea doveo za devet miliona funti. U dvije godine je upisao 33 nastupa, a Chelsea ga je za sličan iznos prodao Bournemouthu, koji ga je posudio najprije Qarabagu, a zatim i u Milanu, čiji je još uvijek član. Michael Hector, Pai Djilobodji, Marco van Ginkel i Marko Marin također su uvršteni na listu najgorih pojačanja londonskog kluba.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.