Četiri kornera - Penal: Bivši igrač Chelseaja i Barcelone predlaže spektakularna nova pravila

Nekadašnji fudbaler Barcelone, Brazilac Juliano Belletti, ima itekako zanimljiv prijedlog za promjenu fudbalskih pravila. 


Belletti je predložio da se uvede pravilo da ekipe nakon svakog trećeg kornera na utakmici, dobiju penal. To bi po njegovom mišljenju znatno povećalo broj golova. 
"Najvažnija stvar u fudbalu je pogodak, a oni su postali rijetki (1, 2 ili tri gola po meču. Najgledanija stvar su penali. Predlažem da se uvede novo pravilo kako bismo imali više penala tokom utakmice. Recimo da budu četiri kornera penal. Na svakom četvrtom korneru da bude penal", predložio je Belletti. Njegov prijedlog je naravno nerealan i teško da će se ikada u budućnosti desiti ovako značajna promjena fudbalske igre, pa će sve vjerovatno ostati samo na prijedlogu. 

Belletti je tokom fudbalske karijere igrao za Cruzeiro, Sao Paulo, Atletico Mineiro, te Villarreal, Barcelonu, Chelsea i Fluminense.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.