U Barceloni već krenulo negodovanje: Da li je moguće da će UEFA dati takvu prednost Napoliju

Na posljednjem UEFA-inom sastanku, održanom prije dva dana, odlučeno je i potvrđeno ono o čemu se već neko vrijeme pisalo. 


Završnica sezone Lige prvaka će se odigrati u "Final Eight" formatu, u Lisabonu i to je jedan potpuno novi način završnice ovog takmičenja usljed okolnosti koje je stvorila epidemija.
Ipak, prije F8, potrebno je odigrati preostale revanš susrete osmine finala koji su odgođeni po izbijanju pandemije novog koronavirusa. Te utakmice će se igrati sedmog i osmog augusta, ali još nije poznato gdje. 



Odnosno, nije poznato da li će se i one odigrati u Lisabonu ili će se odigrati na terenima na kojima je to bilo i prvobitno planirano. Jedan od tih mečeva je i onaj između Barcelone i Napolija, koji se trebao odigrati na Nou Campu prije nego što je takmičenje suspendovano. 

Podsjetimo, prvi meč osmine finala između ove dvije ekipe odigran na stadionu Napolija je završen rezultatom 1:1. Već sada u Barceloni strahuju da bi Napoli mogao dobiti neočekivanu prednost ukoliko se odluči da će se revanš igrati na neutralnom terenu. 



Trener Quique Setien je govorio upravo o ovom "problemu". "Utakmica bi se trebala igrati na našem stadionu, jer je u suprotnom Napoli u prednosti pošto je igrao na svom stadionu uz podršku svojih navijača", rekao je Setien, pa dodao: 

"Ako budemo morali igrati na neutralnom terenu biće to druge stvar, a povrh svega igramo pred praznim tribinama". Treba međutim istaći da prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin nije isključio mogućnost da se situacija do augusta promijeni i da na utakmicama završnice Lige prvaka ipak bude navijača...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.