Tad je fudbal imao dušu: "Nisam odbijao da gubim kilograme, već sam odbijao da se vagam"

Brazilski fudbaler Ronaldo završio je svoju karijeru prije devet godina iako je tada imao 33 godine. 


Međutim, zbog problema s povredom koljena, ali i viškom kilograma legendarni Ronaldo odlučio je okačiti kopačke o klin i tako okonča jednu veliku karijeru koja je obilježila moderni fudbal.
Ronaldo je trenutno vlasnik Valladolida, ali i danas ima problema s viškom kilograma. Ronaldo se naglo počeo debljati dok je još bio u Real Madridu i tada su ga mnogi kritikovali zbog toga. Stanje se pogoršalo kada se vratio u Corinthians, a ubrzo nakon toga bio je jednostavno primoran da završi karijeru. Njegova koljena jednostavno nisu mogla više da izdrže toliki napor, te je Ronaldo odlučio da ide u penziju. Prije nekoliko godina pokušao je da svoje tijelo vrati u formu, te je zaista dobro izgledao, ali danas je ponovo "stomak" tu. 

Ronalda su prije nekoliko dana zbog čega je odbijao da izmrša dok je bio u Real Madridu jer su u klubu to otvoreno tražili od njega, a njegov odgovor je nasmijao mnoge. "Nisam odbijao da gubim kilograme, već sam odbijao da se vagam", kroz smijeh je poručio legendarni Brazilac. Fabio Capello je tada bio trener Real Madrida i pokušao je ukazati Ronaldu da ima problem s viškom kilograma, ali to nije uspio. Capello je prije nekoliko godina izjavio da je Ronaldo jednostavno odbijao da sluša njegove savjete.

Zanimaju vas i teme koje se ne odnose na sport, uživajte uz naš magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.