Stigli zvanični podaci: Hrvat je najbolji trkač Serije A, Pjanič na petom mjestu

Sezona Serije A će se konačno, nakon višemjesečne pauze zbog pandemije novog koronavirusa, nastaviti 20. juna, utakmicama zaostalog 25. kola. 


Većina ekipa je, pak, uspjela odigrati 26 utakmica prije nego što je došlo do prekida sezone. Zvanični sajt Serije A je "izračunao" koliko su igrači u dosadašnjem dijelu sezone prosječno trčali po utakmici. 
A lista "najneumornijih trkača" otkriva da je najviše trčao Interov Marcelo Brozović, hrvatski reprezentativac. On je prosječno pu utakmici Serije A pretrčavao 12 kilometara i 523 metra. Sjajni Marcelo Brozović je u ovoj kategoriji poprilično iza sebe ostavio prvog pratioca Dejana Kulusevskog koji je u prosjeku pokrivao 11 kilometara i 882 metra. Zaista veliki uspijeh za sjajnog hrvatskog reprezentativca koji je i ovaj put i ovim podatkom pokazao svoj veliki uticaj i značaj na terenu.

Treći na listi je Sebastian Cristoforo koji je ipak odigrao samo jedan meču u dresu Fiorentine (11819 m). Četvrti je Alessandro Deiola, dok je peti Miralem Pjanić. Iako je Pjanić očigledno pao u formi pred suspenziju takmičenja i iako se špekuliše o njegovom napuštanju Juventusa ovogo ljeta, on je svejedno bio prava "radilica" u veznom redu Stare dame. Miralem Pjanić je ove sezone u Seriji A proveo na terenu 1862 minute, a prosješno je po utakmici prelazio 11 kilometara i 579 metara. Treba pomenuti i druge bh. reprezentativce u Seriji A. Milanov Rade Krunić se nalazi na 343 mjestu liste sa 8 kilometara i 181 metrom po utakmici. 

Fočak se ne može pohvaliti prevelikom minutažom u Milanu, pa je na terenu bio 466 minuta u Seriji A. Više od Krunića je trčao Edin Džeko (162. mjesto), kapiten reprezentacije BiH i Rome. Džeko je po utakmici prosječno pretrčavao 9.91 kilometar. 


Natrčao se i iskusni Senad Lulić koji je u dresu Lazija prosječno pretrčavao 9.36 kilometara (242. na listi), dok je nešto više od njega pretrčavao Mato Jajalo (195.). Veznjak Udinesea je prosječno pokrivao 9 kilometara i 717 metara. 

Jedini bh. fudbaler pored Pjanića koji je u Seriji A imao prosjek veći od 10 kilometara je Ervin Zukanović (140.). On je prosječno pretrčavao 10 kilometara i 53 metra. Zaista zanimljivi podaci koji izdvajaju one prave radilice u Seriji A od nekih drugih igrača.

Zanimaju vas i teme koje se ne odnose na sport, uživajte uz naš magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.