Prvi čovjek La Lige podigao prašinu: Odlazak Ronalda se nije ni osjetio, Messi je ikona

Predsjednik La Lige, Javier Tebas, digao je dosta prašine izjavom o Cristianu Ronaldu koji je prije dvije godine iz Real Madrida prešao u Juventus. 


Ronaldo i Lionel Messi su sigurno bili najveće zvijezde La Lige, ali je prije dvije godine Portugalac odlučio karijeru nastaviti u Juventusu. 
No, Tebas tvrdi da to uopšte nije ugrozilo popularnost La Lige. "Sigurno da navijačima Reala smeta što je on otišao jer je privlačio dosta pažnje i ljudi na stadione. Ipak, njegov odlazak se skoro nikako nije ni osjetio na nivou La Lige. 



Messi je druga priča jer je on najbolji igrač u istoriji i uvijek je igrao u La Ligi", rekao je Tebas i dodao. "Da Messi ode sigurno je da bi mnogima bilo žao i to bi se osjetilo što se tiče popularnosti La Lige. Messi je ikona španskog fudbala i nadam se da će ovdje završiti svoju karijeru". 

Madridski AS piše da će Ronaldo sigurno odgovoriti na ovakve prozivke Tebasa s kojim je prije nekoliko godina također imao verbalni okršaj.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.