Chelsea i dalje dovodi velika pojačanja, a to znači samo jedno - Čak 13 igrača je na prodaju

Iako aktuelna sezona još uvijek nije završena Chelsea je već uložio ogroman novac u pojačanja. Do sada su došli Hakim Ziyech i Timo Werner, ali tu vjerovatno neće biti kraj. 


Obzirom da su naredne mete Plavaca igrači poput Kaija Havertza i Bena Chilwella, bit će potrebno još novca da se zadovolje potrebe trenera Franka Lamparda a isti će biti dobijen prodajom nekih igrača. 
The Times prenosi kako Plavci namjeravaju prodati čak 13 fudbalera ovog ljeta. Na transfer listi u prvom redu bit će Emerson Palmieri, Marcos Alonso, Kurt Zouma, Andreas Christensen, Michy Batshuayi i Ross Barkley.



Također, neki od igrača koji su trenutno na posudbi poput Babe Rahmana, Tiemouea Bakayoka, Victora Mosesa i Marija Pašalića bit će prodati dok će ista sudbina zadesiti do sada nedodireljive Jorginha i N'Gola Kantea, ali oni mogu ići samo u slučaju atraktivnih ponuda. 

Također, klub bi mogao napustiti i Olivier Giroud koji je nedavno stavio potpis na novi ugovor. Od velike važnosti za Plavce bit će i plasman u Ligu prvaka odnosno zadržavanje četvrte pozicije u Premiershipu na kojoj se trenutno nalaze. Tada će im sigurno biti mnogo lakše da dovedu mete koje ciljaju već neko vrijeme.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.