Messi ima objašnjenje za lošiju Barcelonu nego inače - Sve je ovo zbog predsezone

Messi ima svoje razloge i misli da zna zašto je Barcelona lošija na ovom početku sezone nego što se to od nje očekuje.


Najbolji fudbaler svijeta Lionel Messi na početku nove sezone ima dosta problema sa povredama. Ipak, sinoć se protiv Intera pojavio na terenu i odigrao je veoma dobru utakmicu u pobjedi svog tima.
Nakon susreta Messi je govorio nešto lošijoj igri svog tima ove sezone i objasnio je razloge zašto je Barca često neprepoznatljiva na terenu i igra slabije od očekivanja. "Kada previše putujete ne trenirate dobro".



"U predsezoni smo previše putovali. Išli smo u Japan, pa se vratili u Španiju, a zatim ponovo otišli u SAD. Međutim, polako se adaptiramo i ovo nije nikakva kritika za klub, znam da je stvarnost i da tako rade velike ekipe", istakao je Messi.

Barca je sada u finoj seriji pobjeda koju žele nastaviti i tokom vikenda. "Pobijedili smo dvije bitne utakmice. Na dobrom smo putu, ali smo imali teške trenutke", rekao je Messi pa dodatno još i objasnio svoj stav:



"Ušli smo sporo u sezonu nakon teške predsezone. Ovo nisu izgovori već stvarnost", dodao je Messi za kraj. Barcelona narednu utakmicu Lige prvaka igra protiv Slavije iz Praga gdje je veliki favorit i očekuje se sigurna i lagana pobjeda tima sa Camp Noua.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.