To se zove ambiciozan projekat - Messi i Suarez saigrači, ali ne u timu Barcelone

E za ovakve poteze, pogotovo ukoliko bi bili realizovani u nekoj bliskoj buducnosti moze se reci da su plod jednog zaista ambicioznog poteza od strane pravog vizionara. 


Luis Suarez i Lionel Messi su postali veliki prijatelji otkako dijele svlačionicu Barcelonu te se često mogu vidjeti zajedno van terena.
David Bechkam sa svojim Inter Miamijem ima visoke ambicije, a plan mu je da napad novog člana MLS lige predvode ni manje ni više nego Messi i Suarez. Engleski superstar je za duo iz Južne Amerike pripremio brutalalne ponude izvještava radio Calanuya.



"Ponude za Messija i Suareza su brutalne. Nevjerovatno puno novca", izvijestio je katalonski radio. U Messijevom ugovoru stoji klauzula da sljedećeg ljeta može otići besplatno, a u Barci bi ga najradije zadržali do kraja karijere.

U razgovoru za katalonski Sport Argentinac je kazao da mu se baš i ne ide s Nou Campa. "Barcelona je moj dom i ne želim da idem, ali želim da pobjeđujem i osvajam trofeje. Želimo Ligu prvaka jer je prošlo već dugo vremena kako nismo osvojili taj trofej", zaključio je kapiten Barcelone.

Suarezov ugovor traje do 2021. godine. Navodno mu se nudi produženje za još jednu sezonu, a ta opcija se ne sviđa Urugvajcu.


Bechakom plan je definitivno ambiciozan, ali je pitanje koliko je i izvodljiv pošto bi bez obzira na odličnu finansijsku stranu posla Messi i Suarez teško prihvatili odlazak u daleko manje kvalitetno takmičenje nego što je to La Liga ili Liga prvaka.

Od ranije se spominje da je Beckham već osigurao potpis Edinsona Cavanija koji bi trebao stići kao slobodan igrač iz PSG-a.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.