Talenat je nagovještavao, ali glava nije dala: Čak i Modrić mu rekao da će igrati za Real ili Barcu

Za njega niko nije čuo tri godine, a onda je u martu 2019. konačno debitovao za prvi tim Benfice, 1387 dana nakon što je potpisao ugovor sa portugalskim velikanom. 


I gle čuda, ove sezone je standardan u ekipi Benfice koja je trenutno na trećem mjestu u portugalskom šampionatu i sigurno je da joj njegova pomoć dobro dođe.
Benfica se tu nalazi iza iznenađujućeg lidera Famalicaa i drugoplasiranog Porta (Benfica i Porto imaju isti broj bodova). Međutim, da je talenat jedino što je bitno u fudbalu, Adel Taarabt bi danas, sa 30 godina, bio smatran jednim od najboljih u svijetu.



Međutim, ne ide to tako. Tottenham je Taarabta kao igrača sa ogromnim potencijalom doveo 2007. godine iz Lensa, ali je Markonac upisao tek devet nastupa za Pijetlove prije nego što je 2010. prešao u QPR.

Tamo je ovaj virtuoz briljirao, proglašen je najboljjim igračem Engleske fudbalske lige u sezoni 2010/2011, a QPR je osvojio Championship i otišao u Premier ligu.



Međutim, Taarabt jednostavno nije imao ono šte je potrebno da svoje vještine prenese tamo gdje se zahtjeva vrhunski profesionalizam, pa su uslijedile neuspješne posudbe u Fulhamu i Milanu. Nakon "lutanja" potpisao je 2015. za Benficu, u kojoj je dugo bio na marginama - do ove sezone.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.