Tako to izgleda kad želite biti prvi golman reprezentacije: Ter Stegen odgovorio Neueru

Marc Andre ter Stegen i Manuel Neuer se trude svim snagama da izbore mjesto u reprezentaciji Njemačke u kojoj bi bili prvi izbor na golu. 


Nije lako izabrati golmana u Njemačkoj, pošto se radi o dva ponajbolja golmana svijeta. Ter Stegen briljira na golu Barcelone, Neuer sjajan na golu Bayerna, ali su konkurencija u nacionalnoj selekciji.
Ter Stegen je nedavno javno iskazao svoje nezadovoljstvo što ne brani u reprezentaciji, te je uslijedio odgovor golmana Bayerna koji je ipak u prethodnim utakmicama bio prvi izbor selektora koji nema ni malo lak zadatak.



"Čuo sam šta je rekao i to mi se nije svidjelo jer mi je to mogao reći direktno. Mi smo tim i trebamo učiniti sve moguće da pobijedimo. Iskreno, mislim da je jedini razlog što branim dobro", rekao je Neuer. Sada je uslijedio odgovor kolege iz Barcelone.

"Ne možete očekivati da igrači koji ne igraju budu sretni zbog toga. Manuel ne mora ništa reći o svojim osjećanjima, to je moje osobno mišljenje. Ako vidite kako sam se poašao u posljednjih nekoliko godina, onda smatram su takve izjave, kao ova njegova, neprimjerene", rekao je Ter Stegen. 



Neuer je rekao da ne zna jesu li ter Stegenove izjave "pogodne" za nacionalni tim. "Ja sam timski igrač i uvijek mislim za dobrobit u ekipi", istakao je Neuer i na taj nacin mozda samo produzio ovu "prepirku" do nekog sledeceg odgovora.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.