PSG je doveo najbolje pojačanje ove sezone, ali zbog Neymara njega niko i ne primjećuje

Neymar je prva zvijezda PSG-a pa je ponekad i razumljivo da se neki drugi igrač teško može gurnuti u prvi plan, ali učinak poslednjeg pojačanja PSG-a se zaista mora staviti ispred ostalih.


Iako je Neymar uglavnom prva zvijezda PSG-a i čovjek koji je riješio posljednjih nekoliko mečeva, niko nije primjećivao učinak igrača kojeg niko i ne spominje.
Gueye je ovog ljeta u PSG došao iz Evertona i senegalski veznjak brzo se adaptirao u novu sredinu, a u dresu francuskog prvaka odigrao je šest mečeva.



U tih šest mečeva PSG je ostvario šest pobjeda, a zanimljivo da je dao 12 golova (dva po meču) i da nije primio nijedan pogodak. Kada je Gueye igrao, PSG je slavio protiv Toulousea (4:0), Metza (2:0), Strasbourga (1:0), Real Madrida (3:0), Lyona (1:0) i Bordeauxa (1:0). I dalje je u sjeni Neymara, Mbappea i društva, no definitivno je zaslužio da se na sav glas govori o njemu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.