Nasljednik pred kojim je karijera: Casillas objavio koga danas smatra najboljim golmanom svijeta

Ikona Real Madrida, golman koji je obiljezio jedan veliki period, golman koji je jedan najomiljenijih ikada je sad i javno odgovorio koji je njegov kolega kojeg od danas smatra za najboljeg.Iker Casillas je 15-ak godina bio među najboljim svjetskim golmanima. Suvereno je držao jedinicu Real Madrida i Španije i ostavio veliki trag u ovom sportu, ali i pridobio brojne fanove tokom godina.
Casillas je nekoliko posljednjih godina član Porta, a primat u svjetskom poretku golmana preuzeli neki novi momci. David De Gea, Marc Andre Ter Stegen, Alisson Becker, Jan Oblak, Thibaut Courtois, Wojciech Szczesny, Manuel Neuer i Ederson čine grupu najboljih golmana današnjice.

Legendarni Španac je putem Twittera odgovarao na pitanja njegovih fanova, a jedno je glasilo ko trenutno najbolje brani svoj gol. "To je pitanje od milion dolara. Ako moram izabrati nekoga sada bi to bio Oblak", odgovorio je Casillas.

Oblak brani fenomenalno u Atletico Madridu i može se reći da Casillas uopšte nije pogriješio sa svojim izborom.

Zanimaju vas i teme koje se ne odnose na sport, uživajte uz naš magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.