Mourinho i dalje bez angažmana jer čeka bivši klub - Već odbio Milan, Schalke, Monaco

Jose Mourinho bez angažmana je otkako je krajem decembra dobio otkaz u Manchester Unitedu. 


Ime slavnog portugalskog trenera u međuvremenu se dovodilo u vezu s brojnim klubovima, ali niti jedna od ponuda, očito, nije bila zadovoljavajuća i sve dosad je i dalje na odmoru.
Ugledni Goal.com tvrdi da je 56-godišnji Mourinho u periodu između maja i septembra odbio Monaco, Milan, Wolfsburg, Lille i Schalke, a posao o kojem danas sanja navodno je onaj u Real Madridu koji je imao već priliku ranije voditi.



U posljednje vrijeme Realov trener Zinedine Zidane sve češće je izložen kritikama i glasinama oko eventualnog otkaza, a na to imun navodno nije ni 'The Special One', koji je zainteresovan za posao u Madridu ukoliko se obistine medijski napisi.

Isti izvor tvrdi kako je Mourinhu u jednom momentu bio interesantan i Tottenham, jer se vjerovalo da će Real Madrid nakon otkaza Solariju pozvati Pochettina na mjesto glavnog trenera, ali od cijele priče na kraju nije bilo ništa.



Podsjetimo, Mourinho je prethodno vodio Real Madrid od 2010. do 2013. godine i u tom razdoblju je s 'kraljevskim' klubom osvojio Ligu prvaka, naslov prvaka, nacionalni kup i moglo bi se reći da bi sada ponovo baš on možda bio i najbolja opcija za Real.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.