Gospodin i bez odijela - Klopp objasnio zašto na utakmica ne nosi nikakva odijela

Liverpool polako počinje da unovčava sav onaj trud koji je uložio u prethodnih 4 godine kada je na klupu stigao veliki stručnjak koji je napravio pravu revoluciju u ovom klubu.


U prošloj sezoni osvojena je Liga prvaka, dok na startu ove sve funkcioniše odlično obzirom da klub s Anfielda ima maksimalan učinak u Premiershipu i već je na +5 u odnosu na Manchester City.
Osim igrača na terenu najveće zasluge za odlične rezultate i povratak Redsa u evropsku elitu ima svakako i Klopp. Karizmatični stručnjak na veoma srčan i emotivan način vodi svaku utakmicu obučen u klupsku opremu. Odijelo nikad ne nosi na utakmicama, a konačno je objasnio i zašto. 

"Imam odijela za svadbe, sahrane i situacije ako mi neko kaže da moram obući odijelo..." "Ne osjećam se komforno u odijelu. Zbog kravate ne mogu disati normalno. Zato ne želim da razmišljam šta ću nositi na utakmici." "Sretan sam što mi ekonom da nešto u čemu mogu skakati. Stvoren sam za to. Nosim odijela s vremena na vrijeme, ali utakmica nikad nije bila dio toga".

"Ne želim da izgledam dobro pored linije, moj tim treba izgledati dobro, to je glavni cilj", poručio je njemački trener.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.