Dinamo od 100 miliona ispred svih ostalih: Zagrebački Dinamo je navrjedniji Dinamo na svijetu

Mnogo je klubova na planeti koji nose to slavno ime Dinamo, ali danas je situacija najbolja za onaj Dinamo iz Zagreba, danas svi u ledja gledaju Zagrebačkom Dinamu. 


"Dinamo simbolizira izvor energije, a osim toga ovo ime neka nam bude uzor u radu i nek nas podsjeća na slavni moskovski Dinamo".
Dinamo Zagreb danas je najvrjedniji Dinamo na svijetu s momčadi vrijednom ukupno preko 107.000.000 eura, za točno 10.000.000 eura vrjedniji je od drugog na toj listi, kijevskog Dinama i na taj način pokazuje da svi ostali mogu da im gledaju samo u leđa.



„Slavni moskovski Dinamo“ danas je tek treći najslavniji Dinamo na svijetu, odnosno treći najvrjedniji i košta 71,450.000 eura i to su jedina tri kluba s tim poznatim imenom koja su na „karti Europe“.

Dinamo Bukurešt predvodi skupinu klubova s tim imenom iz europske B, čak C lige, jer vrijedi samo 15,030.000 eura, slijede Dinamo Minski, Dinamo Tbilisi, Dinamo Batumi, odnosno drugi gruzijski Dinamo, pa Dinamo Smaraqand iz Uzbekistana, a Dinamo Brijansk iz Rusije zaključuje Dinamov top 10.



Treba istaknuti kako postoji nekoliko klubova koji se zovu Dynamo sa „ipsilon“ pa ih nismo uvrstili u ovo društvo, ali kad bismo im priznali „y“ u imenu, na listu bi se uspeo Houston Dynamo, koji bi u tom društvu bio četvrti s vrijednošću od 20,520.000 eura, odmah iza moskovske inačice, a peti bi bio Dynamo Dresden, koji je osam puta bio prvak DDR-a, danas pak igra u 2. Bundesligi i momčad mu ukupno vrijedi 17,300.000 eura.

Mnogo je slavnih nogometnih kolektiva kroz povijest nosilo "sveto ime to", no svi danas gledaju u leđa zagrebačkom Dinamu...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.