Da li je moguće - Salahu nisu uračunati glasovi za najboljeg igrača svijeta zbog potpisa

Jedna krajnje bizarna situacija zadesila je Mohameda Salaha i izazvala pravu nevjericu kod njegovih fanova širom planete.


Mohamede Salahu je izuzetno zasmetalo zašto u izboru za najboljeg igrača svijeta po izboru FIFA nije bilo glasova iz Egipta koji bi mu sigurno mnogo doprinijeli.
FIFA je objasnila zašto Salahu nisu uračunati neki glasovi za nagradu The Best, a razlog je bizaran. Fudbaler Liverpoola nije zavripo u top tri, a nominacije koje je dobio od selektora i kapitena Egipta nisu ubrojane.



Nakon toga sjajni ofanzivac je na svojim profilima uklonio podatak da dolazi iz Egipta i poslao zagonetnu poruku: "Što god pokušavaju da urade da promijene moju ljubav prema Egiptu, neće uspjeti".

Reagovala je i FIFA koja je dala obrazloženje zašto se nisu uračunali glasovi namijenjeni Salahu. "Prilikom pregledanja primljenih glasova iz egipatskog saveza (EFA) 15. augusta, uočeno je da su potpisi na glasačkim listićima napisani velikim štampanim slovima i zbog toga se ne smatraju validnim (autentičnim)."



"Glasačke listiće nije potpisao ni generalni sekretar što je obavezno", naglasili su iz krovne svjetske fudbalske organizacije. Iz FIFA su naveli da je kontaktiran i predsjednički ured EFA kako bi se riješio ovaj problem, ali odgovor u predviđenom roku nije došao.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.