Zaboravljena senzacija Real Madrida povratila formu i danas je na pragu transfera u Bundesligu

Prošle sedmice su se pojavile informacije da je "norveško čudo od djeteta", Martin Odegaard, blizu realizacije transfera. 


Odegaard iza sebe ima dobru sezonu na posudbi u Vitesseu, ali je jasno da neće dobiti šansu u Real Madridu, pa se i sam nada konačnom trajnom transferu u neki drugi klub.
Prošle sedmice se počelo pisati da je za usluge ovog 20-godišnjeg krilnog fudbalera zainteresovan Bayer Leverkusen, a sada nekoliko medija tvrdi da je ovaj transfer jako blizu realizacije. Ipak, vjeruje se da Real neće pristati na trajni transfer već samo na novu pozajmicu.



Španska Marca prenosi nekoliko izvještaja norveških medija. Tako je norveški TV2 saopštio da je Odegaard danas zajedno sa svojim ocem sletio na aerodrom u Dusseldorfu, te da su se oni nakon toga zaputili ka Leverkusenu i stadionu Bayera.

Treba istaći da je nedavno sportski direktor Bayera Simon Rolfes izjavio da je Odegaard "zanimljiv igrač", dok je holandski Algemeen Dagblad uvjeren da će Norvežanin karijeru nastaviti u redovima "Apotekara".



Inače, sa potencijalnim transferom Martina Odegaarda se u posljednje vrijeme povezivao i Ajax, ali su navodno Kopljanici odustali od mogućeg angažmana mladog Norvežanina. Ajax je navodno i nudio Realu 20 miliona za Odegaarda, ali Kraljevi nisu željeli odobriti trajni transfer.

Podsjetimo, Real Madrid je Odegaarda doveo 2014. iz norveškog Stromsgodseta kada mu je bilo tek 15 godina, ali je on od tada upisao tek dva nastupa za prvi tim Kraljeva. U sezoni iza nas Odegaard je upisao 39 nastupa za Vitesse u svim takmičenjima, postigao je 11 golova i upisao 12 asistencija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.